Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Comunicat dels CJC - Joventut Comunista de Catalunya i d’Alternativa Jove - Joves d’EUiA davant l’actitud repressora dels Mossos d’Esquadra durant la Vaga General

La jornada de Vaga General d’aquest 29 de març ha estat un èxit en termes de seguiment. Un 82% de les treballadores i treballadors assalariats de Catalunya han secundat la vaga, el consum elèctric ha caigut un 26% i les manifestacions arreu del territori han estat massives. Al llarg del dia, piquets informatius han estat presents al carrer i centres de treball, defensant el dret a vaga i informant de les raons d’aquesta. Una important majoria social va clamar ahir en contra d’aquesta reforma laboral que pretén dotar als empresaris del poder absolut dins els centres de treball, i que a més condemna a la joventut catalana i de la resta de l’Estat a l’eterna precarietat.

Pel que fa el cos policial dels Mossos d’Esquadra, hem de dir que de nou va actuar com a força repressiva al servei de la patronal, més preocupada per protegir les grans empreses que les persones, i no va dubtar en actuar de forma violenta contra els piquets i les accions que els vaguistes van realitzar al llarg del matí i migdia d’ahir, en especial a la ciutat de Barcelona. 

Entre les persones detingudes hi ha un militant dels CJC - Joventut Comunista de Catalunya i d’Alternativa Jove - Joves d’EUiA, retingut de forma arbitrària per policies de paisà. Juntament amb altres persones es troben a les dependències de la comissaria de Les Corts, on sense justificació s’ha retardat la seva declaració i passada a disposició judicial més de 24 hores i s’ha dificultat que parlin amb el seu advocat. Durant aquest temps s’ha mantingut a les persones detingudes en condicions penoses, com el confinament durant hores en espais extremadament reduïts, la impossibilitat de parlar amb el seu advocat i la manca d’alimentació (un entrepà en 24 hores). Aquest tracte és indigne d’un estat pretésament democràtic, i només pot respondre a la impotència del poder establert i a l’intent de torturar psicològicament a aquelles persones, en especial la gent jove, que exerceixen el seu dret constitucional de vaga.

Davant la repressió institucionalitzada contra les aspiracions de la classe treballadora, els CJC - Joventut Comunista de Catalunya i Alternativa Jove - Joves d’EUiA volem denunciar:

- La violència emprada pel cos dels Mossos d’Esquadra per aturar les accions i protestes d’aquelles persones que, en un context de vaga general, exercien el seu dret de vaga i de protesta. El resultat de les intervencions policials és de 38 persones detingudes a Catalunya i desenes de persones ferides.




- La presència d’agents de paisà en les mobilitzacions, fet que és una mostra que la policia no treballa per garantir la seguretat de les persones sinó que intenta controlar políticament les lluites socials. Els policies d’incògnit no compleixen cap tasca de protecció sinó de repressió i d’indefensió, i són moltes les veus que afirmen que actuen com a provocadors dels incidents.

- L’actitud del Conseller d’Interior Felip Puig, que ha expressat en roda de premsa que els cossos de seguretat han actuat de forma correcta i proporcionada. Davant la violència i les imposicions dels governs del PP i de CiU, la classe treballadora i les seves organitzacions no dubtarem en plantar cara. L’anunci de l’enduriment de la legislació i l’ús de noves formes de repressió policial (en realitat més velles i properes a temps més foscos de la història recent de Catalunya i Espanya) per fer-hi front no acabarà amb el conflicte, sinó tan sols atiar-lo i entrar en una espiral de lluita i repressió.

Per tot aquests greus motius, volem exigir públicament:

- Que es posin en llibertat immediatament el militant dels  i de CJC - Joventut Comunista de Catalunya i d’Alternativa Jove - Joves d’EUiA així com a la resta de persones que han estat detingudes en exercici del dret constitucional a vaga.

- Que s’investigui l’acció repressora dels Mossos d’Esquadra, que enlloc de garantir el normal desenvolupament de la jornada de vaga general van actuar com a autèntics piquets al servei de la patronal, i que van generar situacions de greu perill per a les persones que participaven en les protestes contra la Reforma Laboral.

- La dimissió del Conseller d’Interior Felip Puig, per ser el màxim responsable de l’acció de la policia contra la vaga, i per permetre que es retinguin durant més de 24 hores i en condicions inhumanes a les persones detingudes.

Els CJC - Joventut Comunista de Catalunya i Alternativa Jove - Joves d’EUiA manifestem la nostra satisfacció per l’èxit de la vaga i la nostra solidaritat amb les persones detingudes en exercici del seu dret a vaga. A més, volem fer palès la nostra voluntat ferma de continuar la lluita amb totes les eines al nostre abast contra aquesta Reforma Laboral, que ens porta cap a condicions laborals pròpies del segle XIX i  cap a una societat molt pitjor per la joventut catalana.


Comitè Executiu dels CJC - Joventut Comunista de Catalunya

Comissió Jove d’Alternativa Jove joves d’EUiA

Barcelona, 30 de març de 2012

Etiquetes de comentaris: ,