Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


diumenge, 7 de febrer del 2010

Accions de suport a l'Ariadna Jové (arrestada per l'exèrcit israelià i en procés de deportació)

Accions de suport a l'Ariadna Jové (arrestada per l'exèrcit israelià i en procés de deportació) 

Cal evitar que la deportin. Ajuda'ns!
1. Trucar o enviar fax a l'Ambaixada d'Espanya a Tel Aviv i demanar que contactin amb les autoritats israelianes per impugnar la detenció d'Aridna i la seva possible deportació. Reiterades trucades preguntant per el cas de l’Ari faran més difícil que l’Ambaixada ignori el cas. El telèfon de l’Ambaixada d’Espanya a Tel Aviv és el següent: +972 3696 5210 i el fax +972 3695 2505.

2. Donacions per sufragar les despeses legals i honoraris de l’advocat de l’Ariadna i la Bridgette a través de la pàgina web: http://palsolidarity.org/donate.

3. Contactar amb el Ministeri de l'Interior d'Israel i demandar l'alliberament immediat i incondicional de l’Ari i la Bridgette. Podeu escriure al Ministre a través del correu electronic: eyishay@knesset.gov.il Aquesta adreça de correu electrònic està protegida dels spambots, necessiteu tenir el JavaScript habilitat per veure-la , el fax +972 2666 2909 o trucant al +972 2640 8406 / 00972 2640 8407.
4. Difondre la nota de premsa en català i castellà i fer-se ressó de la notícia.

PALESTINA.CAT


Nota de premsa:
7 de febrer del 2010

L’exèrcit israelià viola els Acords d’Oslo en una incursió nocturna a Ramallah arrestar a dues activistes internacionals de solidaritat amb Palestina

Els soldats israelians han irromput avui a les 3 de la matinada en un apartament de Ramallah, on es trobaven les dues activists internacionals, de nacionalitat catalana i australiana, pràctica que viola directament els acords d’Oslo. El suposat motiu de l’arrest seria el venciment dels visats d’estança a Israel de les dues activistes.

A les tres de la matinada, l'exèrcit israelià ha entrat usant la força en un apartament de Ramallah, ciutat de Cisjordània cituada dins l’àrea A, detenint a dues activistes del Moviment de Solidaritat Internacional (ISM). Totes dues, Ariadna Jove Martí, una periodista catalana i Bridgette Chappell, una estudiant australiana a la universitat de Beir Zeit, han estat traslladades a la presó militar d'Ofer, situada dins dels territoris ocupats, on les han posat en mans de la unitat d'immigració de la policia israeliana, coneguda com unitat "Oz".

La incursió i la detenció de les dues activistes és una violació directa dels Acords d'Oslo entre Israel i l'Autoritat Palestina, que prohibeix clarament qualsevol invasió israeliana a les àrees A de Cisjordània que no siguin per motius urgents ni directament relacionats amb la seguretat.

Aquest arrest s’ha produït un mes després de la detenció il·legal i posterior deportació de la ciutadana txeca i activista del mateix grup, Eva Novakova, en circumstàncies similars. El seu arrest va desencadenar la controvèrsia sobre els procediments indeguts que la unitat d’immigració “Oz” està fent dins dels territoris ocupats [1], sense tenir-ne autoritat.

Per obtenir més informació, cal posar-se en contacte amb:
Neta Golan +972.598.184.169
Adv. Omer Shatz +972.507.547.079
Ryan Olander +972.548.838.369 o +972.224.106.04

Segons Ryan Olander, activista d’ISM, nord-americà, present en el moment dels fets, han esat uns deu els soldats que, a la força, han entrat a l'apartament demanant els passaports de tothom i procedint, posteriorment, a la detenció de les dues activists, Ariadna i Bridgette, per no tenir els visats en regla. Els soldats han confiscat també càmeres de video, un ordinador, banderes i insignies pro-palestines, així com els formularis de registre de tots els voluntaris que treballen amb el Moviment de Solidaritat Internacional, ISM.

Arran de la incursió, Olander ha dit que, "Aquest atac forma part d’un pla més gran per desfer totalment el moviment popular palestí contra l'ocupació. Aquest és un intent cínic i injust per ocultar la realitat de l'ocupació i prohibir l'accés de la comunitat internacional a la informació del que està passant aquí".

Els intents de les autoritats israelianes per deportar els estrangers involucrats amb el treball de solidaritat amb Palestina són part d'una recent campanya per posar fi a les manifestacions populars palestines [2]. En els últims deu mesos, la unitat "Oz", unitat d’immigració il.legal ha detingut i intentat deportar a quatre activistes internacionals.

Eva Novakova, de nacionalitat txeca i ex-coordinadora de mitjans de comunicació dins d'ISM, va ser arrestada a Ramallah el passat 11 de gener, i deportada al dia següent, evitant així que la deportació pogués ser apel·lada. L’advocat de Novakova està preparant un recurs davant el Tribunal Superior d'Israel per impugnar la legalitat de la seva detenció.

L'activista Ryan Olander, també va ser arrestat il·legalment dues vegades per la unitat d’immigració “Oz”, tot i que es va poder evitar la seva expulsió després que un jutge dictaminés que la detenció  havia estat il·legal. Apel·lacions similars a la cort de justicia han pogut anul·lar també les expulsions d'altres activists de nacionalitats nord-americana i britànica, en els últims mesos.

Referències:
[1] http://www.haaretz.com/hasen/pages/ShArtStEngPE.jhtml?itemNo=1144105
[2] http://www.nytimes.com/2010/01/29/world/middleeast/29palestine.html


Nota de prensa:
7 de febrero del 2010

El ejército israelí viola los Acuerdos de Oslo en una incursión nocturna en Ramallah arrestando a dos activistas internacionales de solidaridad con Palestina

Los soldados israelíes han entrado hoy a les 3 de la madrugada en un apartamento de Ramallah, donde se encontraban las dos activistas internacionales, de nacionalidad española i australiana, práctica que viola directamente los acuerdos de Oslo. El supuesto motivo del arresto sería el vencimiento de los visados de estancia en Israel de las dos activistas.

A las tres de la madrugada, el ejército israelí ha entrado usando la fuerza en un apartamento de Ramallah, ciudad de Cisjordania situada dentro del área A, deteniendo a dos activistas del Movimiento de Solidaridad Internacional (ISM). Las dos, Ariadna Jové Martí, una periodista catalana y Bridgette Chappell, una estudiante australiana de la universidad de Beir Zeit, han sido trasladadas a la prisión de inmigración de Ramle Givon, situada dentro del territorio ocupado, donde las han puesto en manos de la unidad  de inmigración de la policía israelí, conocida como unidad "Oz".

La incursión y la detención de las dos activistas es una violación directa de los Acuerdos de Oslo entre Israel y la Autoridad Palestina, que prohíbe claramente cualquier invasión israelí en las áreas A de Cisjordania que no sea por motivos urgentes ni directamente relacionados con la seguridad.

Este arresto se ha producido un mes después de la detención ilegal y posterior deportación de la ciudadana checa y activista del mismo grupo, Eva Novakova, en circunstancias similares. Su arresto desencadenó la controversia sobre los procedimientos indebidos que la unidad de inmigración “Oz” está haciendo dentro de los territorios ocupados [1], sin tener autoridad.

Para obtener más información, ponerse en contacto con:
Neta Golan +972.598.184.169
Adv. Omer Shatz +972.507.547.079
Ryan Olander +972.548.838.369 o +972.224.106.04

Según Ryan Olander, activista de ISM, norteamericano, presente en el momento de los hechos, han sido unos diez soldados que, a la fuerza, han entrado en el apartamento  pidiendo los pasaportes de todos los presentes y procediendo, posteriormente, a la detención de las dos activists, Ariadna y Bridgette, por no tener los visados en regla. Los soldados han confiscado también cámaras de video, un ordenador, banderas y insignias pro-palestinas, así como los formularios de registro de todos los voluntarios que trabajan con el Movimiento de Solidaridad Internacional, ISM.

Sobre de la incursión, Olander ha declarado que, "Este ataque forma parte de un plan más grande para deshacer totalmente el movimiento popular palestino contra la ocupación. Este es un intento cínico e injusto per ocultar la realidad de la ocupación y prohibir los accesos de la comunidad internacional a la información de lo que está pasando aquí".

Los intentos de las autoridades israelíes por deportar a los extranjeros involucrados con el trabajo de solidaridad con Palestina son parte de una reciente campaña para poner fin a las manifestaciones populares palestinas [2]. En los últimos diez meses, la unidad "Oz", unidad de inmigración ilegal ha detenido e intentado deportar a cuatro activistas internacionales.

Eva Novakova, de nacionalidad checa y ex-coordinadora de medios de comunicación dentro de ISM, fue arrestada en Ramallah el pasado 11 de enero, y deportada al día siguiente, evitando así que la deportación pudiera ser apelada. El avocado de Novakova está preparando un recurso delante del Tribunal Superior de Israel para impugnar la legalidad de su detención.

El activista Ryan Olander, también fue arrestado ilegalmente en dos ocasiones por la unidad de inmigración “Oz”, a pesar que se pudo evitar su expulsión después que un juez  dictaminara que la detención  había sido ilegal. Apelaciones similares a la corte de justicia han podido anular también las expulsiones de otros activistas de nacionalidades norteamericana y británica, en los últimos meses.

Referencias:
[1] http://www.haaretz.com/hasen/pages/ShArtStEngPE.jhtml?itemNo=1144105
[2] http://www.nytimes.com/2010/01/29/world/middleeast/29palestine.html

Etiquetes de comentaris: