Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


dilluns, 31 de maig del 2010

Contra l'atac d'Israel als vaixells amb ajuda humanitària a Gaza

Comunicat unitari
 contra l'atac d'Israel als vaixells amb ajuda humanitària a Gaza

Front a l’atac per part de l’exèrcit israelià contra els membres de la flota d’ajut humanitari, en missió pacífica de resistència civil, que pretenia trencar el setge de Gaza, denunciem i condemnem les greus violacions del Dret internacional dels drets humans i del Dret internacional humanitari que, un cop més, ha comés i ha ordenat cometre el govern israelià.

Més enllà que l’abordatge s’hagi comès en aigües internacionals o dins de l’espai marí palestí, controlat per Israel, l’ús desproporcionat de la força armada contra la població civil, interna o internacional, suposa una flagrant violació del Dret internacional.

Instem a que és produeixi un clar pronunciament de les autoritat polítiques internacionals, de l’Estat espanyol i de Catalunya contra aquest nou menyspreu de les autoritats israelianes cap al principi del respecte de la dignitat humana. Recordem que el silenci equival a complicitat. Esperem que els nostres polítics estiguin a l’alçada dels valors de la dignitat humana i condemnin aquesta situació que ha costat la vida i ha ocasionat un gran nombre de ferits a activistes internacionals i no es quedin en silenci com va passar durant l’Operació Plom Fos, en la que varen morir més de 1.300 palestins.


Concentració
 31 de maig a les 19h
davant la Cambra de Comerç Catalunya-Israel
Travessera de gràcia, 21 de Barcelona


Convoca: Plataforma Aturem la Guerra Comunitat Palestina de Catalunya, Plataforma amb Palestina al Cor


Barcelona, a 31 de maig de 2010

Portaveus premsa, per més informació:

Comunitat Palestina de Catalunya. Alex Hinno 671869616
Campanya Amb Palestina al Cor. Martí Olivella 635 437 485
Plataforma Aturem la Guerra.Jose Luis Gordillo: 650957218

 

 

Els sionistes ataquen la Flota de la Llibertat: 16 morts i 30 ferits

Publicat per Redacció Sírius el dilluns, maig 31, 2010
Un contingent de sionistes israelians han atacat a la matinada d'aquest dilluns la desarmada 'Flota de la Llibertat', un grup de sis vaixells que transporta més de 750 persones que intenten portar ajuda humanitària a la regió de la Franja de Gaza, deixant un saldo parcial de 16 morts i 30 ferides. Mitjans de Turquia van mostrar imatges captades dins del vaixell turc 'Mavi Marmara', en què es veien els soldats israelians obrint foc. A Istanbul, centenars de persones van intentar assaltar el consolat de l'estat criminal.

L'expedició porta més de 10 mil tones de materials de construcció, cadires de rodes i material educatiu. El seu objectiu és trencar el bloqueig israelià.

L'Estat jueu, que controla l'espai marítim, aeri i terrestre d'accés a la franja, recentment va advertir que abordarà els vaixells si els seus ocupants no atenen la seva cridat a que abandonin les aigües jurisdiccionals de Gaza.
Israel ataca 'Flota de la Libertad' y causa dos muertos y 30 heridos


Un contingente de soldados israelíes atacó en la madrugada de este lunes la 'Flota de la Libertad', un grupo de seis barcos que transporta a más de 750 personas que intentan llevar ayuda humanitaria a la región de la Franja de Gaza, dejando un saldo parcial de dos muertos y 30 heridas.
Para leer más ir a enlace:
 Per seguir en directa el que està pasant a bord

Comunicat d’Esquerra Unida i Alternativa davant l’atac, per part de l’exèrcit israelià, contra els membres de la flota d’ajut humanitari

Condemnem les greus violacions del Dret internacional, dels drets humans i del Dret internacional humanitari que han comportat l’assassinat de més d’una desena dinternacionals solidaris  i desenes de persones ferides.

Ens solidaritzem, igualment amb el poble palestí i la seva lluita per la llibertat i seu dret a l’autodeterminació vers el bloqueig i la vulneració dels drets humans que pateix per part de l’exèrcit sionista i l’estat d’Israel.

Exigim l’aclariment dels fets succeïts amb aquest episodi d’abordatge i de violència gratuïta comès en aigües internacionals -o dins de l’espai marí palestí, controlat per Israel-  dut per la força armada israeliana contra la població civil internacional que anava en la flota d’ajut humanitari, intentant trencar el setge que pateix Gaza.

Cal un clar pronunciament i actuacions de les diferents administracions de les autoritats polítiques de Catalunya, de l’Estat espanyol i a nivell internacional contra aquest nou menyspreu de les autoritats israelianes vers la cooperació internacional humanitària  i el Dret internacional i exigència de responsabilitats a l’administració israeliana.

Donem suport a les diverses mobilitzacions de denúncia i exigència de responsabilitats que des de la Comunitat Palestina i les organitzacions de solidaritat s’organitzin en el territori.

Permanent d’Esquerra Unida i Alternativa
Barcelona, 31 de maig de 2010

Etiquetes de comentaris: