Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


dilluns, 6 de setembre del 2010

El govern espanyol responsable del genocidi del poble sahrauí

El govern espanyol responsable del genocidi del poble sahrauí*

He seguit atentament els darrers esdeveniments en el Sàhara Occidental. A part de la frivolitat amb que reacciona l’Estat Espanyol, (caldrà saber què va pactar el Sr. Rubalcaba). M’ha sorprès de manera especial les declaracions de la Sra. Valenciano. La secretaria de cooperació del PSOE ignora que el Sàhara Occidental és territori pendent de descolonitzar, tal i com indica el Dret Internacional i per tant l’Estat Espanyol n’és el “tutor”administratiu del territori.

No hi ha cap resolució internacional que doni a Marroc vinculació territorial en el Sàhara Occidental i per tant Espanya, com a potència colonitzadora, n’és responsable de tot el que està patint aquesta població.
És trist que sigui justament des del Ministeri de Cooperació qui afirmi “que tenemos que cumplir la ley cuando no estamos en nuestro país igual que los extranjeros cuando vienen a España”. El que no ha dit cap resolució de Nacions Unides ho ha dit la Sra. Valenciano. Quina complicitat té el govern espanyol amb Mohamed VIè? Val més una bona venda d’armes, una bona explotació del banc de peixos, tenir els immigrants marroquins tranquils, el xantatge de Ceuta i Melilla, que el respecte dels drets humans o el genocidi del poble sahrauí? El Marroc, culpable, i Espanya, responsable!


Núria Salamé
Presidenta de ACAPS
635494167


Etiquetes de comentaris: