Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


dimarts, 20 de març del 2012

Vaga General 29 de Març : confluència


La convocatòria de la Vaga General per CCOO i UGT, per USO, pel sindicalisme nacionalista basc i gallec i d’altres organitzacions, és una resposta justa a l’envergadura de l’atac que significa la Reforma Laboral del PP-CiU,i té el ple suport del Partit dels i les Comunistes, però no ens equivoquem, la vaga –o vagues- hauran de ser un instrument que ens permeti l’acumulació de forces per aixecar el nivell de consciència i de lluita dels treballadors i treballadores, però ni poden ser un objectiu en si mateix, ni ens podem permetre que siguin el punt final del procés mobilitzador que haurà de continuar sostingut en el temps.
 
La convocatòria sindical de Vaga s’ha produït enmig de la tramitació parlamentària  abans de la seva aprovació definitiva i enmig del debat de les esmenes, i això per poder pressionar en aquesta tramitació, ja que les pretensions d’alguns sectors de la Patronal el PP i CiU són endurir encara més la llei en la seva tramitació (que acabarà al Senat) introduint per exemple el debat sobre la vaga, ja que en el seu programa d’aprofundiment conservador apareix el qüestionament de la vaga i en concret de la Vaga General i han apuntat la voluntat de legislar una Llei de Vaga restrictiva.
La convocatòria de Vaga es produeix en el pitjor context que coneixem en els darrers anys, amb un domini polític i institucional, judicial, mediàtic, econòmic i de pensament de la dreta a Catalunya i Espanya.

Aquesta Vaga General ve precedida d’importants mobilitzacions protagonitzades per sindicats i/o organitzacions socials i moviments ciutadans i estudiantils, i després de la Vaga seguirà la tendència mobilitzadora ja que no serà facil derrotar el programa conservador neoliberal a causa de la seva posició estratègica, política i de pensament. Cal un procés d’acumulació de forces en què l’alternativa i la mobilització han d’anar acumulant-se i prenent cos per aconseguir noves majories polítiques i socials que posin en minoria la dreta i les seves polítiques.

La Vaga General no té com a objectiu la dimissió del govern del PP, sinó el fre i la modificació de les seves polítiques, en concret, de la política laboral i de la Reforma Laboral.

 
Accions populars com la Iniciativa Penal Popular o el moviment dels @iaioflautes signifiquen importants aportacions a la mobilització i a la consciència col·lectiva de denúncia de les polítiques neoliberals.

Hem d’estar preparats per una campanya de criminalització del sindicalisme de classe sense precedents, intentant dividir i enfrontar diferents moviments i organitzacions entre si per fer fracassar la seva suma i confluència. Aquí els comunistes denunciarem aquestes tàctiques i posarem la unitat i un debat crític que sumi per sobre de les diferències i manipulacions demagògiques. Hem de pensar que avui els departaments d’Interior del Govern de la Generalitat i del Ministerio estan encapçalats per persones que no dubtaran a fer servir els mossos d’esquadra i la policia en veritables contra vaguistes que puguin assetjar amb violència els piquets informatius a què democràticament tenen dret els sindicats i organitzacions socials.

La lluita d’idees és un element fonamental en la fase actual, cal arribar amb la informació als centres de treball i serà l’element central per començar a invertir la correlació de forces, recobrar el prestigi del moviment sindical i treure molts treballadors i treballadores de la resignació i generar una perspectiva de resistència.

Valorem positivament que PSC, ICV-EUiA, ERC i SI hagin portat la Reforma Laboral al Consell de garanties Estatutàries per la vulneració de drets bàsics estatutaris.

El PCC fa una crida a tota la seva militància a jugar un paper actiu en la preparació i desenvolupament de la Vaga General del 29-M convocada pel sindicalisme de classe i a seguir en la mobilització sostinguda contra les polítiques de retallades i privatitzacions de funestes conseqüències per als treballadors i treballadores i per als sectors populars del nostre país.

Extractes de l'informe aprobat al Ctè. Central de 17 de març 2012

Etiquetes de comentaris: